Congres kanker & leven

Multidisciplinair congres over kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker. Zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd. Initiatiefnemers zijn IKNL en NFK namens de Taskforce Cancer Survivorship Care.

 

De diagnose kanker heeft een enorme impact op het leven. Daarom pleit het vorig jaar gepresenteerde Nationaal Actieplan Kanker & Leven er onder meer voor om in de spreekkamer niet alleen over de behandeling van de ziekte te praten, maar ook over de invloed daarvan op andere aspecten van het leven, zoals werk. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat aandacht voor werk vanaf het begin wordt meegenomen in het behandelplan? En hoe vergroten we de kansen dat mensen, zowel tijdens als na hun behandeling hun werk behouden of werk kunnen krijgen dat past bij hun ambitie en mogelijkheden?

 

Zelf aan de slag in interactieve werksessies

Er zijn verschillende interactieve werksessies waarin u zelf aan de slag kunt met diverse onderwerpen. Tapasya Vreeken, projectleider Regionaal Oncologienetwerk West & Citrien en subthema manager netwerkcasemanagement begeleidt de werksessie over ‘Vast aanspreekpunt voor patiënten met kanker: hoe regel je dat in netwerkverband?’.

Het volledige programma staat online en de inschrijving is geopend (vroegboekkorting t/m 1 juli 2021).